Katrina deti janë

Le të pendohemi për Zenbar tonë

Le të pendohemi për Zenbar tonë të Ao Prao, apo Perëndia ilallah
Oh, Zoti, ose Allahu, ki mëshirë për ne me anë të hirit tuaj në shtator
Nëse ju nuk bëni që ne jemi afved Zotin apo Allahun
Oh, Zoti, ose Allahu, ki mëshirë për ne me anë të hirit tuaj në shtator

Por le Mawla neyler- Tefvizn

E drejta, oh jo, e keqe
A nuk mendoni se ju jeni homoseksual dhe oh,
O nga gjërat arifan,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

E drejta e të keni besim tek
Gjej mish TEFV dhe të rehatshme,
Saber është shtator dhe Razi,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Kthesë kryesore në zemër të shtator,
Masat për shtator leje,
Derkin vlerësimin e shtator,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Hallam është mitra është
Rezzak është Kerim është
Fa'âl të zotërohen është
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

HaCaT yi'l e grave e di,
Bën Münacatı kryesore,
Mürâdât të braktisin Shtator,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Bien në një biznes,
Nëse nuk ka pasur INAD,
Të drejtat që janë bërë, të refuzojë,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Të gjitha punët janë të drejtat,
Varg Teşviş bosh,
Regjistrohu, punë urtësi
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Faji është gjithmonë punë,
Është i denjë për njëri-tjetrin,
Nëse N'ey, është muvâfı,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Për shkak të gamë të gjuhëve shtator,
Eyle Zoti është me trishtim,
Shtator-TEFV të bookmark,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Ju nuk mendoj persekutimin gjyqësor,
Shegë dorëzua djegur,
Mish Saber, nuk lodhem,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Pse të mos themi si më poshtë,
Pra, ka një nicer,
Në fund, durimi eyle,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Çdokush shikoni e përbuzjes,
Hurt, zemrat rrënimi,
Ju shkoni në shpirtin e tij, si dhe,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Puna Müller, jo Renga,
Zakon Çengiç e mendjes nuk do të
Arif gjuha do Tenge,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Bukur saber-unë jam Cemil,
Unë jam të garantoj liri,
Unë jam Ruajtësi i Perëndisë,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Emri i tij në çdo gjuhë,
Ai ishte në çdo shpirt, ose,
Ajo është e të gjithë veshët ishin imdâ,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

NACA do të qëndrojnë në vend,
Nagahama hap perde është,
A do të kuruar Problemi eshte,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Çdo nëpunës në çdo moment,
GEH U GEH dhuruar priftërinjve,
Çdo herë, ai në një SAN,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Mania GEHA GEHA Mu'ti,
GEH U GEH ngushtë Nafie,
Hafid GEHA GEHA Rafi '
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

GEHA është Abdin Arif,
Sigurt u GEH GEH Haifa,
Ai është mbi të gjitha zemër Sarif,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

O zemra ime e zbrazët me Gehr,
GEHA O Hulk tolerojë
Hir Gehr-së, o çelësat e mia dhe,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Hani më pak, fle pak, pi pak,
Dhjetë kaluar tendë,
Gjuha gülşen vijnë për migrimin e tij,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Kjo lodhje NAS,
Mbeten me gjeniale e shpirtit,
Iraku është nga zemra,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Datojnë në të kaluarën,
Dhe zhytet në të ardhmen,
Megjithatë, edhe me këtë,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Çdo i zikreyl ta vrarë,
Siç vënë Zeyreklig,
-Unë Ishte habitur të Drejtat, tha,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Ejani mënyrë Marvel degë,
Harrojeni Yourself Gjeni atë,
Mund të vihet shkujdesshmëria,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Secili kishte gjoja avokat,
Çdo objekt ka zbukurime,
Çdo punë ka pre,
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Tjetër-i të dinë njerëzit,
O i Plotfuqishëm Na mundshme
Hulk për të mësuar sjellje të mirë
Le Mevlana n'ey
N'ey nëse ata janë ey e bukur ...

Jove ka një të mirë,
Bilah ketë një të bukur,
Tallahan ketë një të bukur,
Le Perëndia kanë n'et,
Çfarë të kishte qenë mirë ...

Ibrahim Hakki Erzurum

Bercest janë

Zemra e papastër nuk mund të them se Ehl-i për të vënë me
Jo në mëshirë të zemrës Ehl-i që të njohin njëri-tjetrin.
Nefi

Unë nuk kam durim u heshtjes, kur ju shënoj vdekjen
Ajo që dy jo-interes, fikredel një injoruan.
Nabi

Ky është kuptimi i shëmbëlltyrës: të varfërit që prek zemrën e çdo
Për të lexuar gjirin e Perëndisë prek prek.
Kenzie

Ey nuk mund të dëmtojë të japin gjuhën dëshironte
Ajo që kam është jotja Çfarë eyleyel çfarë Niza mua.
Tepërt

Qesh qesh qesh qesh qesh ai shkoi bilbili
Jo gjysmë Nightingale bilbili shkoi bye-bye.
Tepërt

Biznesi nuk është një çështje e dikujt liturgji fjalë,
Gjithkush duket, gradë-i në mendjen e punon.
Zija Pasha

Çeşm-i-Insaf nuk Mizan Kamila up.
Njerëzit të doja të di lore do lëshimet.
Talib

Miratimi i një politikë të sulmuar në plazh është një shkencë-i
Switch tani dijetarët janë injorantë.
Nabi

Der ishte Zahide parë kush është ngjarje e pronar irşad
Dje kam pasur në shkollë sot der master ngjarje.
Ruhi

Çfarë unazë ju dha qetësi relaksuar e veprimit të tyre
Ehl-i Jahan gjetur shpëtim janë dridhje të bazuara.
Laedri

Nëse ka pasur lëshime të vërteta folks të ardhura nuk mendoj lavdie,
Gruaja ra në tokë, por jo sakit çështje-e letrave me vlerë.
Laedri

Xhehli, në mënyrë që të dini se unë nuk jam injorant;
Unë e di unë nuk jam noksânı gradë-i-Kamil.
Avni Yenişehirl

Jahan-ara është shndritura Cihan nuk e di Arayu
Mahia është deti i detit të shndritura nuk e di është
Z. Hayali

O dûzah asket të pyesni njerëzit e Harabat azabun
Ibn-i cili ishte koha e gama-Unë nuk e di ferdây
Z. Hayali

Cila është zona në të cilën ju do të shkoni
Nxitojnë për të parë të jetës ju do të mendoni
Tejkalimi

Askush nuk e di Biri i njeriut është një cheater në parafango
Kush një nder në qoftë se ju fsheh veten larg nga të gjitha
Laedri

Njeriu, në qoftë se njeriu nuk është një pullë
Gomar janë ende gomar, pse atlasit të thes.
Laedri

Murad është ne e kuptojmë ne kemi Izán Dimple,
Belik nuk e di, por ka pak dituri ne kemi
Nedim

Unë të ditur se në mend unë do të doja të
Mendja ime tregon mua gabuar.
Tepërt

Ju jeni vetë-Adam
Edhe në qoftë se një vend nuk është ide e botëve.
Mjeko-ligjore

Është krenar për pronën, a duhet të them se më pëlqen
Puna e një erës kundërshtare, të tilla si një përzierje e lëkundur
Laedri

Yaar në botë me qiell-ul përshtatshme për me'v'm hemdem
Partia opozitare ose të bien në këtë botë është ferri
Laedri

Që askush nuk shtinë në mua nga çfarë-i-gjuhës Ozge
Çfarë askush nuk e hap derën e mia keq-I Saba informal
Tepërt

Shkenca kesb Rif'at paguari-i-yi-muhal i dëshirojnë, por
Edhe pse unë kam qenë në fushën e dashurisë, shkenca mbetet një vrasës, por unë
Tepërt

I love lexuar shndritura me Mexhnun të ketë një shkollë të
Unë e kam hatmet e Mushaf, atëherë ve'l-lejl "qëndroi në
Tepërt

Çfarë kıyam mua atë që ju përkulet
Salam aleikum selam alaikum.
Gevheri

Gjuha Bela rikkuartz është bërë nga dora ne nuk kemi dado
Ne nuk kemi ankesa nga çdo person ankesën e Zemra është
La kurbë

Edhe në qoftë se besnikëria është i denjë për Kula ikrah
A është i Dërguari i All-llahut, të ndihmojë saktë
Zija Pasha

Kur ju lënduar, ju lënduar njeriun
Kjo është hiri në këtë botë-i Fani
Leyla

Çfarë ndodh nëse prona ishin të mallrave të kënaqur me mua dhe unë Çerhi
Ajo që unë mahzune pronë Malden, ferr Rover
Fuzûlî

Njerëzit shndritura duket një moment të gjithë do të shihni unë jam një rit
Çdo ministri do të shihni për veten yahşi zgjas shtrirje sheh patch.
Mevlana

Shih Realms Bye-i Se Kush Jeni Zuber
Mardi-i-i Ekvan cilën gjuhë janë të decentralizimit
Galip Dede

Doja çdo moment të besnikërisë nga të gjithë ata që e panë vuajtjet.
Kush në botë pa një bivef, bivef sharrë.
Tepërt

Mazhar-i-i nuk Celal emrin tulipan hakkai
Rank-i nuk mund të gjeni atë Tulip fruda
Izzet Ali Pasha

Brez Bâdbân bën besimin e tyre në sinqeritetin Fulk-i
Ambiciet detare autorit sigurisht një ruzig leverdishme
Znj Fitnat

Mësimi të jetë një sy në sytë e
Është armiku është në kokën e pronarit!
Ashraf-i Rumi

O vijnë të ketë një gamë të versionit të gjuhës është tani lutfeyl
Ajo nuk mund të jetë në një familje të Mihmān Mihmān
Zoti Rasih

Cihan është më mirë që të kenë bekimet e tyre Ebu Danek.
Shasi ynë, zogjtë në dorë është më e mirë për të hardhi-i.
Baki

Unë them asnjë ndikim. A nuk vendosen për vetëkënaqësi ndaluar folur.
Tepërt

CEFAM përzemërsisht fanitet mua apo bën usanmaz
Ahi djegur fati im nuk djeg sem Muradim
Tepërt

Seb-i yeldam timekeepers di çfarë astrologët?
Kush e pyeti se si shumë orë të natës Müptelây GALLERY.
Laedri

Kërko Derma Derma mua unë do të thonë se unë kam derdime
Unë aslımâ Kërko Burhan Burhan unë në fakt kanë më.
Nijazi-i Halveti

Njerëzit nuk e kundërshtojnë një gjendje të mirë si në ...
Shteti social në botë që të jetë si një frymë ...
FACE (Sulejman)

Paraqesë gelüp o varg Sanup ne që të shtyjë bikes në qoftë se ju dëshironi,
Zile u shkolluar lehtësim shprehur ka Perëndia ynë ..
FACE (Sulejmani i Madhërishëm)

O i mjerë, dorëzojnë të dhënat tuaja për të pastrehët
Ata japin por askush në dorë për ju.
Yahya Kemal

Nderuar me kërkesën e popullit të botës për të tjerët
Oturub cili gëzuar vakt, dhe Tokës.
Ruhi të Bagdadit

Nëse lënda e trëndafila, ferrave gol të
Ju mendoni se është me shokët e ish-armiqve
Koroglu

Ah, kjo lëkurë përsëri bëhet dominante
Unë do të doja të di se kush është ICP.
Abdullah Vassaf

Mos hezitoni nëse ju të urtë, se pranoj-I mangët;
Kjo me siguri është i çmendur, nga përsosja e mendjes.
Muallim Naci

Unë kam një Aman premtim, në rregull unë e di unë i pëlqente;
Çfarë modeli i kësaj lutje të gjatë, nuk amen quajtur.
Muallim Naci

Ju duhet të keni ore m unë nuk e di se çfarë këtë fushë,
Ju nuk jeni edhe një menaxher i zbukuruar apartament.
Namdar Rahmi

Përshëndetje -Fitr

denizdenkatrelerkandil

O Allah më Ndarja nga ju

O Allah, më ka përjashtuar nga ju
Më Ndarja nga Didar tuaj

Unë e dua fenë time, besimi im
Fetë monoteiste besojnë në ndarjen e

I lënë në shtëpi kur u ktheva gati Sararub
Degë e re e ndarjes nga kënaqësi hyjnore

Kujtimet Sheikh e kofshëve të mia, unë jam peteğiye
Ndarja nga krehër hyjnor mjaltit

Unë jam duke qeshur Sheikh time moment yaprağıye
Ndarja nga hyjnorja u rrit petals

Unë jam bülbülüye jetë kopsht miqësore
Ndarja nga bilbili hyjnore u rrit

Tha peshku në ujë të jetës
Peshku hyjnore ndarje ujë

Shkarko Kemter shërbëtorin tënd Esrefoglu
Ndarja nga shërbëtori hyjnore e sulltanit

Esrefoglu Rumi

Mirëmbajtja

Avaz këtë fushë si lirimin Dawud
Unë kam një kukurën ekuilibër të mirë të mbetur në këtë kupolë! ..

Hapja

18-20
Materialet:
1 filxhan të naftës
Deri në 2-3 gota qumësht të ngrohtë / të ujit
02,01 filxhan kafe pluhur Sheqer
1 lugë kripë
matchbox maja / deri në 1-2 lugë maja të thatë
sa më shumë miell (deri në 5-6 gota)
më sipër: 1 Yumurta- kos përzierje, qimnon zi
150 gr. gjalpë / margarinë
Së pari, maja në qumësht të ngrohtë, dy lugë sheqer deri sa të përziera dhe të vendosur. mbuluar vonë dhe, për 20 minuta deri enjtje maja Expectedness sigurohet.
Një vakt i madh është eliminuar. Pool-formë hapjen qendror dhe thartuar përzierje e vaj, kripë, sheqer pluhur, pak të ngrohtë me ujë të nxehtë / qumësht të marrë pjesë në llapë e veshit qëndrueshmëri brumë është i brumosur. Brumë është e mbështjellë brenda kapak / të lartë të ngrohtë është e mbuluar me një leckë të pastër shuar me ujë. Është lënë për të eksitohet.
Pas ënjtje brumë është e ndarë në copa. Çdo gjëndër hapet në madhësi pjatë.
Shkrirë gjalpë / margarinë është aplikuar. duke pasur parasysh formën e rrotull, të mbajë një avantazh, është shtrembëruar duke u kthyer në anën e kundërt. Ne e dimë, duke pasur parasysh formën e hapjes, edges janë mbyllur. Vendosur në një tabaka pjekje greased.
Gjalpë i shkrirë mbi to para mërgim, është krehur pastaj me vezë e verdhë veze kos whipped. Nigella / spërkatën me farat e susamit.
Rozë mbi 180 shkallë furrë deri gatuar. Kjo është shërbyer të ngrohtë si të afërta me të nxehtë.
Të gëzojë atë.
Shënim: Kjo paste mund të përdoret si Pizza brumë.

Shaka Nasreddin Hoxha

Nëse sexhde
Një ditë Hoxha ishte në han në anë të rrugës. Tavan zërin squeaks hanxhi: "O Zot, kjo është tavan tuaj për sa squeaking b, djepi i bekuar", ishte duke shkuar për të thënë, por pronari nuk luaj nga vendi; Mbytje shaka e përmendur;
- "Hape gojën tuaj për të mësuesit të mirë, kjo nuk është kërcitje djep kërcitje; bordet tavan tërheq Drejtat rruzaren! "tha ai.
Mësues dhe të qëndrojë:
- "Ose ky tavan ardhur në dashuri të tilla si duke tërhequr një sexhde rruzaren, nëse ne jemi të këndshme për shtetin tonë!" Nëse deyiv.

Llogaria Poezi
Për të llogaritur ditët e mësuesit të Ramazanit në një tenxhere është një gurë hedhin larg çdo ditë. Shaka djali se një pjesë të vogël të gurëve në qoftë shton ai.
Pas një kohe, miqtë:
- "Sot ishte Ramadan, unë pyes veten se sa? ata kërkuan. 45 e 65 njësive të kryer mësues qeramikë thotë se akuza.
- "Zotëri, çfarë keni bërë .. Jo 45 e Ramazanit, do të ju!?" Ajo mohon.
Mësues, pak i hutuar, pak fjalë të zemëruar:
- "Unë kam qenë në rregull nga mendtë përsëri. Nëse ne shikojmë në llogari të qeramikës tim; Ramadan sotme 65! "

Nasreddin Hoxha, çatkap tre njerëz në tryezë, ndërsa shtëpia kishte ardhur për të banuar. Janë përfshirë në sendesh. Tre gjëra nga njëri-tjetrin në qoftë se ata ishin të trashë. Çfarë ndodh nëse tabela e mësuesit "ishte shumë e bukur," tha ai, ha dhe kanë përfshiu. Aq shumë në mënyrë që kur ata të drejtuar nga e ushqimit për njerëzit në shtëpi nuk do të lënë asgjë të majtë për të mbushur. Kur ushqimet në fund gjeti të gjitha enët, pots, fund, dhe se "rrethprerjen," ai bukë e kanë tërësisht hall.
Ndërkohë, i biri i mësuesit hyri në dhomë.
Për të kënaqur mësuesin:
- Oh, çfarë një djalë i bukur ... Si e ka emrin e tij "Kur mësuesi e pyeti:?
- "Emri është një detyrë," tha ai. Ata dukej mbërthyer me njëri-tjetrin:
- "Çfarë lloj emrit Hodja Effendiut? thanë ata. Deri tani ne nuk kemi dëgjuar një emër të tillë. "
Mësues menjëherë të vënë në kokë:
- "Oh, më lejoni të them se rrethprerja hani atë, too! "

Marrja e minares
Mësues vdekur, Aksehir pare enden përreth minaren pranë një njeri që kurrë nuk iu afrua më parë.
- "Si jeni," bërtiti ai.
Pa kompromentuar mësuesi seriozitetin përgjigj:
Çfarë është atje për të kuptuar -Kjo? Wells kanë kthyer mbrapsht! ..

Naat

Rug ishte rërë ..
Revolucionet, nga vendi
Ejani, të cilët takohen në qiell
Nuk ishte i lutjes!.

Besimtarët Xhami, besimtarët minber ...
Lindsay Lohan ishte guri i kube,
A ishte $ kupola "amen" ..

Lutjet tona dhe natë të bekuar;
Lutjet u vijnë ...
Nata me gaz
Llambat e naftës u lit ..
Muhamedi erdhi në derë, ose,
- Remote, afër -
Ata u kthyen besimtarët nga dera ...

Besmele, buka ishte një bekim,
Dy shenjtorët komb në botë;
Ishte komuniteti i Muhamedit.

mbulesave -again- nënshtrohen pëllumba,
"Huda Huda" s aminet janë të përfshirë në ...
Mubarak është në mbrëmje;
Ejani, o Fatiha ata ose ato!

Tani ju jeni nëna,
Si rrjeteve homazh ...
O jetimë, jetimëve,
O e çuditshme dhe kaq të çuditshme të mjaftueshme;
A ishit ju dua e krahut,
Pronar i të varfërve ...
Ku ishit ju, O i Dërguari i All-llahut,
Ku ishe, o Nabi?

Kohët e fundit, ata ishin ditë, o Muhamed,
Cilat ishin shekuj të shekujve:
Më vjen në botë
Ka qenë besimtarë ...
Dhe një ditë, mendjemadhësinë
Shkretëtirat ishin aq,
Xhiro Halimit
Jetimët Abdullah
Amin u besuar rrjete.
Bud Hatixhja-së,
A qesh Aisha.
Nxënës e Umetit
A dërguarin e qiejve ...

Erdhi ambasadorët, të dërguarit e dërguar ...
Fryma e Perëndisë,
Ju më dha dorën për të kombit.
Djep, konvikte, strehim
Nëse ju bëhen të zhytur në Mekë
Ishin të emigruar në Medinë.
Nga kjo botë ku ne
Göçel im, o Muhamed?

Toka hipokrit, mohim, pabesi
Është duke përjetuar një moshë të artë ...
Gjuhë të huaja, faqet, rreshtave
"Ebu Lehebi vdiq," thonë ata.
Ebu Lehebi vdiq, Ya Muhammad
Ebu Xhehli i pakët ata bredh!

Çfarë keni dëgjuar në këtë botë
Mawlid admirojnë veshët tanë;
Çfarë emra memorizuar, o Nabi,
Përdoret në emër të buzëve tona!
Tani, nuk e di rrugën;
Tani, ai e kishte harruar rrugën
Këmbët tona!
Për të zi Qabesë
A nuk ishte i denjë, o Muhamed
Deri më sot!

Envy krenari në luftën;
Krenaria në Kafdagi sundimtar ...
Ata lënduar krahun e saj,
Edhe në qoftë se një engjëll i mëshirës ...
Mirësia shenjtë
Türbedâ ishte e mirë.

Ndërgjegje me aftësi të kufizuara
Duke lënë nesër,
Sillni mirësinë, bukurinë solli
Bijve të Ademit!

Ju shikoni, në muret
Kush është Taif, i cili është i Hajberit ...
Ne nuk mund të pushtuar, o Muhamed,
Për shumë vite.

Ajo që e vërteta, ajo që është e drejtë;
Çfarë e mirë, çfarë e mirë ...
Degët më të bukura në oborr,
Mos harroni të keni ngrënë ...
Mëkati spektakolar
Huall ndaluar!

Ata që e bëri festën;
Qiellor Empty
Kush mbush Ruaje ...
Atlayışta - një kalë nga hendek
Kush e ka tepruar i tepruar ...
'Ri Rrjetet Jethribit,
Janë rrjetet e Selman!

Sytë perde tokës,
Sasi e vogël e tokës që duhet të përballet ...
A do firë, o Nabi,
A do të mbetet në sytë e të egra!

mbulesave -again- nënshtrohen pëllumba,
"Huda Huda" s aminet janë të përfshirë në ...
Mubarak është në mbrëmje;
Ejani, o Fatiha ata ose ato!

Stone e zemrës janë
Përsëri, në besim!
ITRI, janë të përbërë nga Tekbir;
Eulijatë lexuar Kur'anin për ju!
Syri-lodhje dhe Kur'ani janë kopje identike
Osman për Kayışzâ
Fituesi Na't shkruan,
Mawlid në Salomonit!
Kolona, ​​harqe, kupola me
Të kthehen dhe Sinan!
Janë shumuar, qëllimi vërteta
Kush udhëheq namazin e xhenazes!

Ejani, o Muhamed, është pranverë ...
Fshehur pas buzëve
Ne kemi amine ...
Tingëllon si kthimet nga haxh;
Tingëllon si nga Ngjitjes së;
Ne jemi duke pritur për vite me rradhë!

Retë e krahut, era, krahut;
Speed ​​Glider, avion pa motor Xhibrili;
Prill krahut, pranverë krahut;
Njohja argumentet e mësimit përmendësh
Lë krahut ...
Dyert e qiellit janë hapur,
Perde janë hapur, shumë herë!
Janë derdhur në yjet shkretëtirë;
Janë shtigjet rreshtuar
Jetimët, ata pa mëkat!
Të natës shkretëtirë, djegiet
Këngëve popullore që vajzat
Le flamur me cilësi të flokëve;
Bilal Habashi është mbyllur
Daudi lutja e tyre mund ta lexoni atë!

mbulesave -again- nënshtrohen pëllumba,
"Huda Huda" s aminet janë të përfshirë në ...
Mubarak është në mbrëmje;
Ejani, o Fatiha ata ose ato!

Arif Nihat Asya

A mund unë i pëlqente që ai pëlqente Mabudu tim

Naat
I liked mâbudu ai i pëlqente pjatë tim.
Unë nuk jam një tifoz që ajo i pëlqente të botëve.

Evlad-i iyal Ravza deri sa kam ardhur me.
Ai pëlqente të moralit Metodologjia e Kur'anit në

Viktimat derë Olam për shkarkimin nga Shah-i Rusul
I cili rrjedh nga Didar ai pëlqente Yezdân.

Unë dua për të kërkuar ndihmë, madje edhe profet apokaliptik.
Tifozët engjëjt ai pëlqente të rrit-përballur.

Me më shumë se fumigating këtë zemër si temjan,
Edhe pa hicrân qiell ai i pëlqente mua.

Hiq psherëtimë e dashurisë çdo natë në Fronin e Ta,
Ai pëlqente dekret suprem e grejs rebelëve.

O nur-i dilâr një lâhzacık lindur në zemrën time,
Derma zemrat pasion ai i pëlqente për të thënë.

Bulbul-i gjithashtu dashuri tuaj membrana gjirin djegur,
Ai pëlqente të gjithë britmën e të zjarrit-i Suzaku.

Hyritë seydam-yi Cemal që nga kohra të lashta,
Unë u djegur "Jusuf-i Ken'ân" ai e pëlqente atë.

Ravzân përmes bijve të tij erdhi në ıyal
Lloj Medhu, jo Kurani të cilin ai e pëlqente.

"Kıtmir" Në O derën time Shah-i Rusul zjarri,
Ai tha se i pëlqente e mëshirë për botët, Mëshiruesit.

Keqe Seydam eyle në mëshirën Tënde ndaj robit të vet,
Keqja më e madhe që ai i pëlqente dha një çast.